Lilla Pop-up Gelaterian

Välkommen in i den lilla Pop-up glassbaren på Plangatan 7 i Alingsås. Jag vill dela med mej av den godaste glassen och har köpt en serveringsfrys som jag varje öppen lördag fyller upp med 4 nya smaker från glass som jag tillverkar exklusivt för varje Pop-Up tillfälle. Glass och inte minst den Italienska varianten Gelato som är nytillverkad får en fantastiskt krämighet. Ofta är glassen tillverkad bara timmar före du äter den.

Förutom de 4 nytillverkade smakerna finns små 16 cl portionsburkar med andra smaker som kan ätas i glassbaren eller ta med sig på stan.

 

Spagettiglass

Det är med stor glädje jag i höst kommer servera ”Spagetti Eis”. Vi i familjen upptäckte detta sätt att servera vaniljglass vid ett besök hos vänner i Hamburg för några år sedan. Kanske är jag först i Sverige att servera detta! Under sommaren serverade jag spagettiglass med att i botten av bägaren först ta en klick grädde, och sedan med hjälp av den specialdesignade maskinen tillverka spagettitrådar av vaniljglass. På toppen hälls jordgubbssås (tomatsås) och sedan strös lite vit choklad (parmesanost). Helt magiskt god. Du måste testa 🙂

Under hösten kommer jag servera spagettiglass på ett litet annorlunda sätt.

 

Jag tillverkar alltid glassen med ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Jag har ett fint samarbete med Planeten där jag köper in en hel del av ingredienserna till min glass. Dock är inte min glass godkänd av Krav eller motsvarande kontrollorgan varför jag inte får kalla den ekologisk – jag använder istället uttrycket schysst.

 

Jag erbjuder dessutom Ekologiskt- och Fairtrademärkt finkaffe från Alingsås Kafferosteri