Välkommen till den lilla Pop-up Gelaterian på Plangatan 7 i Alingsås. Jag vill dela med mej av den godaste glassen, gelaton och sorbeten. I min serveringsfrys serverar jag 4 nya smaker som jag tillverkar exklusivt inför varje Pop-Up tillfälle. Glass och inte minst den Italienska varianten Gelato som är nytillverkad får en fantastiskt krämighet.

Gelaterian1

Tillverkningen av min glass, gelato och sorbet sker alltid från grunden – allt från glassbasen till kolasåser, lemoncurd, maränger och andra rippel som jag använder.

Jag tillverkar alltid glassen av ekologiska råvaror så långt det är möjligt men prioriterar även lokala producenter med hög ambition som saknar certifikat. Jag har ett fint samarbete med Planeten, Ekobutiken där jag köper in en hel del av ingredienserna. Min glass är ej godkänd av Krav eller motsvarande kontrollorgan varför den inte klassas som ekologisk.

Spagettiglass

Det är med stor glädje jag kommer servera ”Spagetti Eis” i min lilla glassbar. Vi i familjen upptäckte detta sätt att servera glass vid ett besök hos vänner i Hamburg för några år sedan. Kanske är jag först i Sverige att servera Spagettiglass!

Spaghettiglass (Spaghetti Eis) är en glassrätt som skapades av italienaren Dario Fontanella i den tyska staden Mannheim i slutet av 1960-talet. Fontanella fick sin idé till glassrätten genom den klassiska italienska varmrätten spaghetti med tomatsås och parmesanost. Han bytte helt enkelt ut ingredienserna mot: grädde, glass, jordgubbssås och vit choklad.

Jag erbjuder dessutom Ekologiskt- och Fairtrademärkt finkaffe från Alingsås Kafferosteri