SudachiGourmet Recept


 

 

 

Nyårsbomb 2017

Lagom till nyårsfirandet planerade jag och min fru en 5 rättersmeny tillsammans med vännerna Malin och Ulf från h_stamsgoda. Efterrätten blev inte helt oväntat, glass. Presentationen var det premiär på, så det kändes lite pirrigt – men tillsammans hittade vi en fin balans på den spännande tallriken.

Kärnan i glassbomben var som en liten surprise när gästerna smakade. Man skulle lätt kunna tro att vaniljgräddglassen inte innehöll någon mer smak utan endast den rena smaken av vanilj. Så var inte fallet. Kärnan bestod av en härligt syrlig Hallongelato gjord på getmjölk som tillsammans med den krämigare, rena vaniljglassen fick anrättningen att lyfta.

Crunchet som pryder toppen och lite slarvigt lagts ut på tallriken är söndersmulade havreflarn. De små vita topparna är minimaränger och silvret är till för att pryda franska macarons.

Glassbomberna kan du beställa med valfria smaker ur mitt sortiment. Eftersom det är många moment i tillverkningen behöver jag minst 1 vecka på mej att tillverka bomberna. Hör av dej i god tid – jag tillverkar bara glass på min fritid.

 

img_8683

skarmavbild-2017-01-03-kl-23-22-34
Bilden lånad av h_stamsgoda

img_8700