Glassmakar’n och hans medhjälpare

Joachim Hollander

Jag har ett brinnande intresse för mat och dryck och drivs av passionen att dela med mej av denna både genom instagram och bland vänner som under åren kommit på matrelaterade besök till familjen. Våren 2014 bjöd jag in vänner via facebook att prova glass som jag tillverkat. Uppslutning var oväntat stor och det inspirerade mej att testa vidare. Jag värnar om miljö- och fairtrade frågor i glasstillverkning och matlagning. Jag har ingen akademisk utbildning men ett stort passionerat intresse. En stor inspirationskälla för mej är min mor som alltid lagat bra mat. Läs gärna mer om min glassresa  (mer…)

Céleste & Estelle

Lillasyster Céleste kommer ofta med idéer på nya smaker. Hon blir ibland otålig och undrar varför jag aldrig gör den där glassen hon tipsat mej om. Storasyster Estelle kan hjälpa till om hon bara vill. Är tjejerna på extra gott humör klipper dom gärna glassetiketter om man mutar dom.  Estelle klippte etiketter en hel dag, då klassen samlade in pengar till Musikhjälpen. Céleste vill gärna hjälpa till med att servera glass till kunder på Gelaterian, medan storasyster hellre jobbar backstage.

Min kära fru Eva-Lena

När hon inte hänger på rivieran eller träffar kändisar hjälper hon gärna till med diverse saker kring glassandet. Hon är tålmodig, men suckar ibland över all disk som glassmakar´n ibland lämnar åt sitt öde.