Ekologisk men ändå inte!

Min glass har ingen ekologisk symbol tryckt på burken. Detta pågrund av att jag i så fall måste registrera min glasstillverkning hos kontrollorganet KRAV. Det är så klart bara positivt för min tydlighet vad gäller innehållet och en säkerhet för dej som äter glassen. Det som är det stora problemet för mej (och säkert många andra som tillverkar glass i liten skala) är att kostnaden för kontrollen är så hög att jag skulle behöva höja priset på min glass till orimliga nivåer. Det skulle då bli helt ointressant för dej att köpa.  Redan nu kan eventuellt priset kännas högt, men med tanke på att ingredienserna är av högsta kvalitet och helt utan billiga och onödiga tillsatser och alltid tillverkas från grunden skulle jag snarare vilja hävda att den är otroligt prisvärd.

På mina glssburkar står det ”schyssta ingredienser” Detta skriver jag eftersom jag inte får skriva ekologiska ingredienser. ”Schysst” får beteckna det som det ju egentligen i grunden handlar om. Att vara sjysst mot djur och natur och människorna som jobbar med råvarorna vi stoppar i oss.