Tack för inspirationen!

En herre entrade gelaterian igår och pratade Italienska. – ”Jag läste i Alingsås Tidning om din passion för gelato”, sa han. Jag har bott i Rom i flera år och känner till varenda gelateria i stan och vet vilken man skall gå till för att få den bästa upplevelsen.

Vi får se om passionen finns i din gelato som du påstår sa mannen och beställde en spatel Nocciola.

Det blev nästan andäktigt tyst i gelaterian när mannen satte skeden till munnen och smakade min Nocciola. Man såg på ansiktsuttrycket att detta var seriöst och viktigt. Ganska snart sken han upp och utbrast, ”magnifik!” och som en trollslag så var det åter livat med skratt och sorl i gelaterian. Grazie mille, var det enda jag kom på att säga. Grazie mille!

Jag kommer tillbaka och smakar en annan smak nästa gång du har öppet sa mannen och försvann han ut i solskenet i kaféstaden Alingsås. Ett kort, spännande och givande möte som förhoppningsvis återkommer.

Tack för att du läst min blogg i Alingsås Tidning. Det har varit en spännande vecka med glassen i fokus och jag hoppas jag lyckats inspirera och göra dej mer nyfiken på småskalighet och äkta glasshantverk.

Ci vediamo quest’ estate – Vi ses i sommar!

Joachim Hollander

Certifierad Glassmakare och Gelataio vid Gelatouniversitetet i Bologna

Spontant besök hos Gelateria al corso, Amalfi sommaren 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s