Det öppnades en fantastisk möjlighet

Förra vintern öppnades en fantastisk möjlighet för mej som jag inte ens hade vågat drömma om. Jag stod och pratade med Anton på Planeten, ekobutikens lager som består av en lagerlokal och en butikslokal som används som lager. Vi fantiserade tillsammans om att det skulle vara kul att strukturera lagret på ett bättre sätt för att på så sätt kunna frigöra butikslokalen till någon form av verksamhet. Du kunde ju ha glassbutik eller så kunde vi göra kafé sa Anton. Jag tror att vi båda bara snackade och att ingen av oss just vi det tillfället trodde att något skulle förverkligas.

Vi pratade sedan med Karin, Antons mor tillika ägarinna av butiken som blev mycket upprymd över idéen och tyckte att vi skulle göra slag i saken. Sagt och gjort, några veckor senare bokade jag och Anton in en helg då vi snickrade nya hyllor och strukturerade om lagerlokalen så att butikslokalen kunde frigöras.

Till min stora glädje och tacksamhet gav Karin mej fria tyglar att utforma lokalen efter mina önskemål. Karin gillar också Italien. Det kändes speciellt och kul för mej att vi delade intresset och hon följde med spänning utformningen av lokalen. Jag målade, byggde disk, köpte serveringsfrys och andra frysar. Fixade väggbilder som sattes upp som vanliga tapeter och dekorerade med personliga bilder och vimplar från familjens resor i Italien. Jag arbetade sent in på nätterna och på dagarna jobbade jag på mitt vanliga arbete som förskollärare.


Lite trött men mycket nöjd och upprymd kunde jag efter ett par månaders arbete öppna min egen Pop-Up Gelateria på påskafton 2017. Under första sommaren hade jag i snitt öppet varannan lördag. Många trevliga och nyfikna nya bekantskaper tittade in under första sommaren.

Igår, 1:a maj hade jag premiär för årets säsong. I år har jag planerat att ha öppet lite mer. Jag har ledigt från min huvudsyssla som lärare på torsdagar. Då tillverkar jag glass och planerar även ha öppet 15:00-18:00 – men endast vid sol. På lördagar skall jag ha öppet 11:00-15:00 under stora delar av sommaren. Känns jättekul

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s