Det hela började 2014

 

Inledning skriven maj 2014:

Jag har precis investerat i min tredje glassmaskin. Jag köpte min första för ett par år sedan. En liten opraktisk maskin av märket OBH-nordica. Förra sommaren köpte jag min andra glassmaskin på Kjell & Co efter mycket tvekan och vånda över att inte investera i en proffsig, dyr, italiensk glassmaskin. Kjell & Co maskinen har fungerat bra och varit lagom stor. Men nackdelen med de två första modellerna är att de har haft en glass skål som man måste frysa in i frysen 24 timmar innan själva glasstillverkningen. Och när man sedan gjort en sats glass på 1 liter är det dax för infrysning av bunken i 24 timmar igen. Med det också en väntan till nästa dag innan man kan göra nästa sats med glass.

Nu var jag i alla fall mogen för att investera i en riktig maskin med inbyggd kompressor, en liknande den jag hittat på förra året. Jag svalde stoltheten och valde bort den dyrare Italienska designmaskinen från Nemox med texten ”Gelattissimo” på sidan och köpte istället den hälften så dyra (och lika bra?) maskinen från Wilfa med texten ”Icecream”. Jag erkänner att jag är en tokig designnörd och därför känner jag mej extra stolt över att ha övervunnit delar av detta genom att köpa den billigare maskinen. En glassmaskin som faktiskt visade sig vara skitsnyggt designad i borstad stål.

Min första ”batch” glass med den nya maskinen visade sig bli helgens höjdpunkt. Jag blev inspirerad av vårsolen och det spirande gröna som var på gång i vår trädgård. Rabarberna hade redan börjat växa och det var just de som jag nyfiket, lustfyllt och glädjerikt plockade till mitt första försök i glassmaskinen. 

Men där stoppar jag. Tänkte faktiskt skriva lite om den magiska Rabarbersorbeten en annan dag.

Jag kommer så väl ihåg den där dagen då jag köpte glassmaskinen. Den med kompressor som var så fantastisk att man bara kunde köra batch efter batch! Jag provade och lekte. Lyckades och misslyckades. Jag blev med tiden ganska ödmjuk. Att få fram den bästa och godaste glassen är inte helt enkelt.

Glassmaskinen fungerade bra i små mängder glass, till och med när vi öppnade upp vårt hem för glassprovning och beställning för vänner och bekanta. Men efter ett tag tröttnade jag på mängden glass den kunde tillverka och inför sommaren 2016 köpte jag ytterligare 2 glassmaskiner av samma fabrikat. De fungerade bra den sommaren, men intresset bara växte och till hösten började jag på allvar fundera på att investera i en proffsmaskin med mycket högre kapacitet. Jag åkte på studiebesök till Lilla Glassverkstan i Kungshamn och träffade hjälpsamma, engagerade och trevliga paret Tina och Martin som gav mej råd kring inköp. Känner en tacksamhet över råden dom gav mej och idag är vi goda kollegor som delar med oss av idéer till varandra. Bara månader efter besöket kom en lastbil med min proffsiga glassmaskin och även en serveringsfrys till min Pop-Up Gelateria. Historien kring starten av Pop-Up gelaterian tänker jag inte avslöja idag utan den delen kommer i morgon. Vi ses då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s