Vintern smaker är här!

Det är med stolthet och glädje jag presenterar årets vintersmaker med fokus på julens smaker. I år ville gärna min dotter ha med en glass som jag inte tidigare haft i sortimentet. Resultatet blev Céleste´s pepparkaksglass. Hon har haft stort inflytande i kryddkombinationen och vi kan tillsammans konstatera att den blev riktigt bra.

Gå till beställningsformulär (scrolla längst ner) om du inte har tid och lust att läsa vidare!

Den andra nyheten heter Apelsingelato och grundreceptet kan jag med glädje berätta att jag givmilt fick från en kollega som har sin glassbar i underbara Amalfi, Italien. Det var i somras som jag besökte kusten tillsammans med familjen och goda vänner till familjen. La piú bella costiera nel mondo. Inköp av Apelsiner avvaktar jag tills Planeten får in de bästa, godaste och saftigaste, helst så klart från Sicilien som anses ha de godaste apelsinerna i hela Europa.

Jonas på Electrolux Home butiken jublade högt när jag för ett par veckor sedan kunde berätta att jag äntligen lyckats få tag på ekologiska polkagrisstänger. Alltså är det äntligen klart! Så kul för mej att kunna erbjuda Polkagris som den tredje nyheten för i år. Det är fler som efterfrågat smaken, men Jonas sprudlande reaktion etsade sig fast och gjorde mej så uppfylld.

Sist men inte minst vill jag presentera den friska och fräscha Passionsfruktsgelaton som jag premiärkörde en batch av härom dagen. På mitt instagramkonto fick jag lite feeling och ville formulera en målande text om smaken. Jag skrev så här: Med en väl avvägd sötma från socker och honung tillsammans med syran från den ekologiska passionsfrukten ger gelaton en unik upplevelse. Som en knorr mot slutet av smakupplevelsen kommer den subtila förnimmelsen av getsmak från getmjölken som gelaton är tillverkad av. Passionsfrukten köper jag från företaget som erbjuder de bästa puréerna i Sverige. Läs gärna om deras verksamhet på Werners Gourmetservice

Nya favoriten från i somras, Hasselnötschoklad med nötter från underbara Sicilien och choklad från fairtrade företaget Seed and Bean får följa med in i vintern. Den passar bra att kombinera med flera av de andra smakerna. En djup och fyllig smak av choklad och krossade hasselnötter. Läs gärna mer om chokladen på seedandbean.co.uk

Det känns egentligen ganska oschysst att låta Saffransglass hamna så här långt ner i presentationen. Det är en favorit sedan 2 år tillbaka och jag har endast gjort små justeringar av receptet från föregående år. Jag använder mej av ekologiska hela pistiller från Iran – högsta kvalité så klart. Inför tillverkningen av glassen mortlar jag saffranet tillsammans med strösocker och lite cognac och låter dra ett par veckor. Det lockar fram smakerna fantastiskt bra! Läs gärna mer om saffranet på ekosaffran.se

Kastanjeglass med kanderade mandlar tillverkade jag för första gången vintern 2015. Den är en oväntad och populär smak hos de som smakat. Kastanjepurén tillverkas i södra Frankrike. De har ingen ekologisk certifiering men är ändå en bra och välkänd producent. Läs gärna mer om Kastanjepurén på Sabatons hemsida.

Sist i presentationen är Vaniljglass. En ren och fin smak av vanilj. Alltid uppskattad!

Beställningsformulär (scrolla längst ner)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s