Sverigepremiär för Spagettiglass?

Vi njuter av en Spagettiglass i Hamburg tillsammans med vännerna Stefan och Imme.

Min familjs spagettiglass historia började i den fantastiskt vackra staden Hamburg under en vistelse för flera år sedan. Vi firade påsk tillsammans med underbara tyska vänner och det var dom som introducerade oss. – ”Har Ni inte testat Spagettieis” sa dom till oss. Vi var ”feuer unt flammen” (eld och lågor) och ville så klart prova den populära glassen. Enligt wikipedia skapades Spaghettiglass av italienaren Dario Fontanella i den tyska staden Mannhein i slutet av 1960-talet. Fontanella fick sin idé till glassrätten genom den klassiska italienska varmrätten spaghetti med tomatsås och parmesanost. Han bytte helt enkelt ut ingredienserna mot grädde, glass, jordgubbssås och vit choklad.

Vi blev helt tagna av upplevelsen och kunde inte glömma glassen – så varje gång vi besöker vännerna i Hamburg måste vi prova ett nytt ställe som serverar Spagettieis. Det har blivit ett kul inslag vid våra besök och vännerna Stefan och Imme letar alltid upp ett nytt ställe som kanske serverar den optimala spagettiglassen. Favoritplatsen att avnjuta glassen i Hamburg har genom åren varit vid terassen invid härliga sjön Alster i hjärtat av Hamburg.

Samtidigt som vi njutit av glassen har vi frågat oss: – När kommer denna fantastiska glass till Sverige? Vi har genom åren väntat och väntat på att den skall dyka upp någonstans men aldrig har vi lyckats stöta på den. Gissa om jag då blev glad när jag i vintras kom över maskinen som tillverkar glassen 🙂

Jag känner äkta och genuin glädje över att kunna erbjuda Spagettiglass till Er som kommer in på Hollanders Pop-Up Gelateria under våren och sommaren. Kanske är jag dessutom först i Sverige och det gör mej dessutom extra stolt och nöjd!

Nästa Pop-Up är på Lördag den 29:e april 11:00-15:00!

Välkomna!

På lördag är Joachim och Céleste på plats!

 

På premiären av Pop-Up Gelaterian på Påskafton serverades de första spagettiportionerna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s