Kardemummaglass med smörstekt äppelkompott

VINTERNS NYHET

Jag möter en hel del människor som uppmärksammat min glasshobby och jag får så spännande idéer på smaker. Dom finns där överallt. På ICA, på Hemköpsbutiken, botaniserande bland viner och öl på Systembolaget. Dom finns på jobbet och många ger mej ett glatt leende när dom pratar om min glass. Dom finns också på butiken Planeten, vår personliga lilla ekobutik i caféstaden Alingsås. En del idéer rinner av mej som på en gås, medan andra stannar kvar och rör om i min hjärna. Det var just en sådan idé, alltså en så’n som stannar kvar,  som jag fick av Sanna i våras på just Planeten. Den låg kvar hela sommaren och vaknade till liv igen på allvar för ett par månader sedan.

Jag tänkte göra en Kardemummaglass utan krusiduller, men slutklämmen i funderingarna kring smaken hade jag tillsammans med Lena på Ekobutiken härom veckan.  Hon hävdade med bestämdhet att en kardemummaglas (som hon förövrigt tyckte lät underbart) skulle ha något mer som gjorde att kardemumman togs upp på ett fint sätt. Min tanke med att köra en ren Kardemummaglass verkade gå i stöpet:

-Nej, sa Lena med ett finurligt leende (ren kardemummaglass, det kunde hon inte gå med på)

– Vad sägs om äpple?, sa hon – Du kan koka ner äppelbitar ganska mycket så att vätskan minimeras och sedan göra en kompott av äpplena som du ripplar ner i glassen.

Jag tyckte det lät bra, men ville fundera vidare. Den kokta äppelkompotten förvandlades i mina tankar till ”smörstekt äppelkompott”, där jag fräser äppelbitar i lite smör och karamelliserar bitarna med lite socker.

– Du ska ha den här sortens vinteräpplen, sa Lena och pekade på en av sorterna i butiken. – Dom är godast.

Mumma tänkte jag – där satt den!

Beställ den idag för leverans lagom till 1:a advent! 35cl 55:-  1 liter 150:-

 

kardemumma
Jag känner och upplever mycket när jag gör min glass. Det underbart vackra fatet är från vårt favoritkrukmakeri, Mölle Krukmakeri. Jag använder mej ofta av faten och skålarna när jag tillverkar glassen – ge ger mej feeling 🙂 Besök dem gärna och få feeling – det här får jag inte betalt för att säga – det kommer från hjärtat! Tack Lisa för dina underbara kreationer och för din och din mans härligt, galna plats som Ni skapat i Mölle. Pizzakvällen var underbar i somras..och nu måste jag sluta att skriva, men måste bara dela en bloggkollegas och mycket goda väns inlägg från den galet underbara kvällen på Mölle Krukmakeri.

kardemumma2

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s