Låt mej presentera Kastanjeglass med kanderade mandlar

kastanjeglass2016

Krämig kastanjeglass gjord på kastanjepuré från södra Frankrike, mjölk, grädde, ägg samt en knivsudd havssalt och en aning kakao gör den här glassen till något utöver det vanliga

Det är en näst intill magiskt känsla att framställa speciell glass och kastanjeglassen som jag för första gången tillverkade förra hösten, blev en så där härlig upplevelse som är svår att beskriva. Jag experimenterade med olika ingredienser och jag var nöjd med resultatet, men det var ändå något som saknades. Jag funderade och arbetade nyfiket vidare och när jag tillsatte en gnutta havssalt så slog glassen volter i munnen. Här var den saknade komponenten!!! Att en knivsudd salt i en förövrigt söt glassmassa kunde göra en sådan skillnad är svårt att föreställa sig. Du måste helt enkelt smaka om du inte redan gjort det. Om du har gjort det, så har du säkert redan slängt iväg en desperat beställning av årets upplaga av glassen som receptmässigt exakt stämmer överens med förra årets glass. Vintervarianten av glassen innehåller även kanderade mandlar som ytterligare ger glassupplevelsen en skjuts. Alla ingredienser är ekologiska förutom kastanjepuré och glukossirap.

Glassen finns i 35 cl burk för 55:- och 1 liters burk för 150:-

Välkommen med din beställning/Joachim

Förra hösten skrev jag lite om regionen där Kastanjerna i min glass härstammar ifrån, södra Frankrike. Läs mer här om du är nyfiken.

Skärmavbild 2015-10-11 kl. 22.20.27

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s