Vintersmakerna hos Hollanders glass.

Nu är det dax att presentera 5 spännande smaker som tillsammans  bildar vintersmakerna hos Hollanders Glass 2016/2017. Jag kommer egentligen ha 6 olika smaker – men den sjätte, vaniljglass presenterar jag inte närmare. 1 av smakerna är helt ny (så spännande att höra vad Ni tycker) och den presenterar jag på fredag. Alla är smaker som jag tycker passar jul och vintern till. 

Saffransglass

Först ut i denna skara av smaker är Saffransglass. Det är för mej och säkert många av Er en klassisk smaksättare vid juletid. Saffran är som säkert de flesta av Er vet, den dyraste kryddan som finns. Den näst dyraste kryddan återfinns i flera smaker hos Hollanders Glass – Vaniljstång och den tredje dyraste kryddan återfinns i den nya smaken som presenteras på fredag. Googla och se om du kan hitta svaret innan jag presenterar smaken 😉

Det är för tredje året som jag tillverkar saffransglassen och receptet har förfinats från år till år, men det största förändringen var att jag förra året provade att köpa ekologisk saffran från företaget Ekosaffran. Det visade sig att deras Saffran var av yttersta kvalitet och gav glassen en tydlig och fin smak av saffran. Företagets persiska saffran kommer ursprungligen från Khorasan som ligger beläget i nordöstra delarna av Iran. Ett område som är känt för att ha det optimala klimat för saffranstillväxt!

Idag har jag förberett saffranet genom att mortla det tillsammans med lite socker och tillsatt en skvätt Cognac. Burken med Saffransblandningen skall nu stå och dra och gotta till sig en vecka för att sedan användas vid tillredningen av glassen. Basen i Saffransglassen är min klassiska vaniljglass.

Är du nyfiken på att prova eller har du redan provat och inte kan motstå den (jag klandrar ingen), lägg din beställning senast 18:e november för leverans lagom till 1:a advent. Burkar på 35 cl samt 1 litersburkar finns. Pris: 55 kr respektive 150kr. Leverans sker antingen genom avhämtning på Bergavägen 8 eller hos Electrolux Home, på Bolltorp.

 

 

fullsizerender-10

fullsizerender-7

fullsizerender-8

fullsizerender-6

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s