Halloweenglass

ska%cc%88rmavbild-2016-10-21-kl-12-32-55

Förra helgen var den stora glasstillverkningshelgen för min familj. En spricka i armen hos glassmakaren, öppnade upp för ny arbetsfördelning och nya tankegångar i processen. I arbetet med Vanilj med ripplade nypon och kanderade mandlar uttalade någon i familjen, ”Halloweenglass”. Jag menar att det var Céleste, men hon påstår att det var mamma Eva-Lena som sa det. Hur som helst så har jag aldrig tänkt på Halloween när jag gjort glassen tidigare, men visst är kopplingen självklar när man tänker på den orange pumpan som ofta förknippas med Halloween. Lite kul tyckte vi allihopa. Så det får nog bli att äta Halloweenglass nästa helg i familjen.

Har du ännu inte prövat, så är det hög tid. Inte minst med tanke på att smaken fått många människor i vår närhet att höja på ögonbrynen och smacka med munnen när dom fått prova. Glassen blev uppskattad redan förra året och den började redan bli efterfrågad igen i början av året. Priset tar nog dock ändå en av de anställda tjejerna på Planeten, som varje gång jag var inne, frågade när glassen skulle komma igen.

Jag är – som alltid väldigt stolt och nöjd med resultatet, annars hade den inte funnits i höstens smaker för andra året i rad. Jag tackar och bugar för att Carina, min mors granne för andra året i rad försett mej med obesprutad nyponpuré! Jag tackar och bugar för att Céleste, Estelle och Eva-Lena ställde upp för att kunna förverkliga leveransen av smaken och jag tackar och bugar för alla fina ord denna och flera andra smaker har fått från Er, kära läsare och glassätare. Visst tjänar jag en liten slant på försäljningen, men den största förtjänsten för mej är alla fina vitsord jag får för min glass som jag gör med kärlek – men helt utan tillsatser, på uteslutande ekologiska råvaror. Tack vänner!

Observera att glassen är starkt limiterad på grund av att nyponpurén är slut och jag kan inte få tag på någon mer i höst. Den finns att köpa i 35 cl burkar på Ekobutiken Planeten och genom att beställa här på hemsidan. Enklast för mej är om du skickar ett sms till 070-28 111 40 och berättar vad du vill beställa. Men som sagt, skynda – jag har endast 3 st 1 liters burkar samt 8 35cl burkar kvar i min frys.

Trevlig helg och trevlig Halloween/Joachim och glassmakarfamiljen

fullsizerender-1 fullsizerender

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s