No10: Vaniljglass

I slutet av förra året läste jag en innehållsförteckning på en vaniljglass och gjorde ett instagram inlägg om händelsen. Jag är fortfarande förbryllad och irriterad över innehållet i burken så jag delar det med Er igen:

December 2015: – När jag tidigare idag köpte ingredienser till min glass, läste jag för nöjes skull innehållsförteckningen på en lokalt producerad glass – den sägs vara Alingsås godaste. Jag räknar till 22 ingredienser. Blir lite nyfiken över vilken ingrediens i den exotiska ”delipasta france” bestående av druvsocker och stabiliseringsmedel som gör den fransk 😜 Ja ja. Jag är inte ute efter att prata ner en lokal glassfabrikant. Du som läser detta är smart nog att välja det som passar dej bäst. En lokal glass med en innehållsförteckning på 22 ingredienser (däribland modifierad stärkelse) för 122:-/liter eller Vaniljglass från #hollandersglass med 100% ekologiska råvaror helt utan tillsatser för 100:-/liter. Min familj klagar på mej att vi aldrig har vanlig vaniljglass hemma – så nu gör jag några liter i veckan och erbjuder även dej kära vän och följare att köpa riktig vaniljglass. 1 liter 100:- 35ml 40:- eller 3 småburkar för 110:- 🍧

Skärmavbild 2016-05-03 kl. 21.05.04

vanilj

Jag gör min vaniljglass på 5 ingredienser, alla ekologiska. Mjölk, Grädde, Socker, Ägg och Bourbon vanilj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s