No3: Lemoncurd & Maräng

I juni 1997 föll jag och Eva-Lena pladask för Positano på Amalfikusten. Den fantastiska byn som klamrade sig fast utefter bergväggen var så obeskrivligt vacker. Upplevelsen var ju inte sämre av att vi var unga och kära. Dock visste vi inte vid första mötet av den gudomliga kusten att vi skulle återvända flera gånger och även ta med vänner dit. Jag visste inte heller att jag några år senare skulle fria till Eva-Lena uppe i fantastiska bergsbyn Ravello. Vi visste inte att vi skulle få dela upplevelsen med våra två underbara tjejer i framtiden. Livet är så fantastiskt spännande när man ser lite i backspegeln. Jag letade i mina gamla gömmor efter bilder till inlägget och fann faktiskt en bild från första gången vi besökte Positano (se bild oven).

positano-001

Men vad har då detta med glass att göra kanske du tänker. Och då är det ju bara så där härligt, underbart att allt hänger samman tänker jag. Upplevelser, smaker och minnen. Amalfikusten är känd för sina underbart söta citroner, Sfusato Amalfitano. Det är bara att plocka dom från träden, skala dem och äta dem direkt. Citronen på Amalfikusten har till och med en egen klassificering, precis som viner, Limone IGT .Det är tyvärr inte av dessa citroner jag gör min lemoncurd glass, men inspirationen och tankarna är i Amalfi, när jag tillverkar glassen. 2012 när vi besökte kusten passade jag på att köpa hem 4 kg av Amalficitronen. Av den tillverkade jag härlig Limoncello som är en underbar söt och stark dryck som allt som oftast serveras som en avslutning på måltiden utmed kusten. Ringla lite limoncello över din Lemoncurdglass och kvällen är räddad.

limone

90827657545e19f960958e

Lemoncurd & Maräng har snabbt blivit en favorit bland smakerna som jag tillverkar och det känns extra kul och extra varmt i hjärtat. Vi älskar Amalfikusten och det skulle inte förvåna mej om du hittar oss nere på Piazzan sippande på en limoncello på ålderns höst.

Det här inlägget innehöll mycket kärlek och har du kanske också blivit lite kär i kusten under tiden du läst, så kan du gärna gå in och läsa min dagbok från resan till Amalfi hösten 2012. Men förbered dej på att avsätta en halvtimme. Det är svårt att hålla sig kortfattad i sammanhang som dessa 😉

Och som avslutning – ett par bilder av mina 2 stora kärlekar i livet (Eva-Lena – du är utan tvekan den 3:e) tagna under 2 av våra resor till kusten. Bilden på Estelle är från 2010 och bilden på Céleste från 2012.

estpositano
Estelle
Skärmavbild 2016-04-11 kl. 20.13.44
Céleste

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s