Sommarens Smaker

Det händer saker hos Hollanders glass. På torsdag blir det glassevent hos Electrolux home där jag kommer dema deras nya glassmaskin från Wilfa. Skall bli kul 🙂 Läs tidigare inlägg. Det är just kul jag vill att det skall vara med min glasshobby.

Och kul är det också att sitta och planera för presentationen av sommarens smaker. Den kommande sommaren som lite försiktigt börjar knacka på dörren är faktiskt den 3:e som jag tillverkar glass till Er, mina vänner och bekanta. Jag har fått mycket fina kommentarer och flera goda råd av nära och kära under de snart 2 år som jag tillverkat glass. Det är jag glad och tacksam över. Det är direktkontakten med ”mina kunder” som ger så mycket och det är en av anledningarna till att jag inte vill expandera och starta firma. Jag vill att det skall vara på en hobbynivå. Du som köper av mej skall känna att inte bara glassen är god utan även att jag gör den med äkta passion och fantastiska råvaror. Och så i ärlighetens namn vill jag även ibland kunna säga – NEJ – jag har inte tid och lust att tillverka glass just nu. Med ett företag blir det mer förpliktigande tycker jag – och med plikten är jag rädd att passionen försvinner.

April

Jag kommer under April månad kontinuerligt presentera de 11 smaker som kommer ingå i sommarens sortiment. Försök att tyda de 11 suddiga lapparna på almanackan ovan 😉 9 av smakerna är ”gamla” kändisar och 2 har aldrig tidigare varit med i sortimentet. 1 av de nya smakerna, kan säkert den ”nördige” följaren av Hollanders glass räkna ut. Den andra är helt ny och jag riktigt ryser i kroppen när jag tänker på smaken och vad den ger för associationer hos mej.

Ni har att välja på att beställa redan nu kontinuerligt under april när smakerna presenteras. Då levereras Er glass på glasscafédagen i maj  (dit de flesta av Er som bemödat sig att läsa dessa rader är inbjudna till). Personlig inbjudan kommer inom kort på Facebook. Ni kan också vänta med beställning till cafédagen där du får möjlighet att smaka samtliga glassvarianter. Väntar du med beställning så sker leveransen i slutet av Maj. Du kan ju också beställa de smaker som du är säker på redan nu och vänta med de som du först vill smaka på glasscaféet.

Jag kör hårt med glasstillverkning allt efter beställningarna kommer in. Under juni och juli månad kommer jag ha semester, vilket betyder att Ni behöver beställa glass som räcker nästan hela sommaren 😉 Under augusti kör jag eventuellt lite mer glass – om jag känner att tiden finns, men jag lovar inget.

Håll utkik på bloggen, instagram #hollandersglass samt facebooksidan (som du kanske redan gillar) för att se vilka smaker som presenteras.

Ha en fin Söndag!

/Joachim

PS…Den populära Midsommargelaton kommer tyvärr inte kunna levereras till midsommar i år. De som ändå önskar beställa midsommargelato (tillverkad av svenska jordgubbar) efter midsommar så avbryter  jag semestrandet och tillverkar till Er. Den blir då klar i månadsskiftet juni/juli. Jag återkommer med detta, så var inte orolig för att missa info.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s