Dagarna blir längre och ljusare!

Det är på många sätt som jag njuter mest av den tiden på året som är nu. Förväntningarna inför våren och sommaren är som störst för mej just nu. Ljuset återvänder och när solen tittar fram får jag härlig feeling. Igår eftermiddag var jag nere i Göteborg och gick från Brunnsparken upp till Domkyrkan. Jag valde sidan av ån som gav mej sol och njöt i fulla drag. Det var vår i luften, snacka om boost.

Idag när jag skriver detta inlägg hade jag egentligen tänkt att jag på min rast skulle ut och sätta mej vid solväggen, njuta av mitt kaffe och lyssna till Italiensk musik i mina relativt nya grymma hörlurar. Men så drog molnen in och det gick bort 😦

Ganska ok att sitta här vid datorn och skriva också. Jag sitter och planerar försommarens glasscafé hemma hos oss. När kan vara bästa datum? Jag filar fortfarande på idéer, men det blir med all sannolikhet en tillställning i mitten av maj. Kanske kommer även ett till café äga rum i början av juli, men det är mer osäkert. Min lilla glasshobby skall förbli glasshobby och då vill jag inte känna stress inför sommaren vilket kan bli fallet om jag planerar in fler glasscaféer. Jag vill bara känna glädje över att dela min glasspassion med Er, glassiga vänner. Vi ses väl hemma hos oss. Privat inbjudan kommer via facebook senare i vår.

I detta inlägg vill jag gärna dela med mej av en dikt skriven av August Strindberg som jag gillar i denna tid.

Sol_de_Mayo-Bandera_de_Uruguay_svg

 Välkommen åter snälla sol,
som jagat nordanvinden;
nu har du sovit sen i fjol
och vaknar röd om kinden.
Värm upp vår jord, så växer råg
och fyller bondens lada;
värm sund och vik och vind och våg,
så få vi gå och bada.
Välkommen åter snälla sol,
lys över land och vatten;
nu klingar sång, nu stäms fiol,
nu dansas hela natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s