Nyponglass & Lakritsglass

 

Helgen innehöll en hel del glassmakeri och jag känner mej återigen stolt och glad över att kunna presentera en ny smak som jag känner mej extra nöjd med. Efter flera provbatchar och provsmakningar av kollegor och vänner (Nej – jag provsmakade inte vännerna utan det var de som provsmakade glassen 🙂 ) kunde vi enas om att Carinas nyponpuré var det som gjorde glassen len och fin med en utpräglad smak av nypon. Jag provade även med ekologiskt nyponpulver men med den upplevdes glassen lite som att det var finkornig sand i.

Pågrund av att nyponpulvret inte är optimalt utan att det endast är Carinas puré som ”duger” åt den kräsne glassmakaren, blir glassen starkt limiterad och ingen glass som kommer att finnas i ordinarie sortimentet. Kanske kommer jag ha någon liten provburk kvar till vårens kommande glasscaféer, men då bara som en teaser utan chans att beställa ytterligare. Enda chansen att glassen dyker upp under hösten 2016 igen skulle som jag ser det vara om Carina läser detta inlägg och känner sig smickrad över mina fina ord om hennes puré. Då finns kanske chansen att hon överraskar mej med ännu en burk nyponpuré 😉 Håller tummarna!

Men hjälp – jag har ju ännu inte beställt någon Vaniljglass med ripplad nyponpuré och kanderade mandlar kanske du tänker. Lugn bara lugn – jag har 2 liter och någon liten 35ml burk i frysen som bara längtar efter att bli uppätna. Men hör av dej omgående. Glassen lär ta slut innan helgen. Visst är det härligt frustrerande med limiterade smaker 😉

FullSizeRender-5

Lakritsglassen fick en lite undanstymd roll i detta inlägg, men den är en favorit i repris. Ni som gillar lakrits kommer älska lakritsglassen med ripplad lakritskola. Tyvärr är den redan slut, men återkommer under vårens glasscaféer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s