Nöjd och glad – Nyponglassen är klar

Härom natten drömde jag om Nyponglass. Det är faktiskt sant. Allt jag skriver på bloggen är sant och kommet ur passionen för glass. Jag drömde om smakvarianter med intensiv kontra subtil smak av Nypon. Jag drömde att jag provade att endast tillsätta lite ekologiskt nyponpulver i vaniljglassen samt att rippla nyponpuré i glassen. Jag vaknade med ett leende på läpparna när jag fortfarande levde halvvägs in i drömmen med förnimmelsen att jag upptäckt den ultimata smakkombon. Drömmen kanske hjälpte mej lite på traven i mitt sökande efter en bra balans av min nyponglass.

Utgångspunkten i mitt sökande har dock varit den burk av nyponpuré som jag sent i höstas fick av Carina, min kära mors granne. Under sökandet fick jag av en följare och vän (tack Gia) den inspirerande idéen – Nyponglass med mandelmaränger. Det gjorde jag snabbt om i mina tankar till ”Nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier”.  Den tanken kunde jag inte släppa utan spann vidare på den när jag tillverkade provbatchar av glassen. Alltså gick den Italienska gelato varianten bort på grund av den mycket lägre fetthalten än vanlig traditionell svensk gräddglass. Skall det vara Nyponglass ska det vara gräddglass i basen.

FullSizeRender-2I Carinas provburk hade hon tillsatt ingefära som jag också ville prova. Jag provade både med och utan ingefära och kom fram till att det är en smaksak och båda var riktigt goda. Dock bestämde jag mej för att låta nyponpurén tala fritt utan konkurrens från ingefäran.

Mandelbiskvierna tillverkade jag självklart från grunden men de blev inte så bra som jag hade hoppats. Dock lärde jag mej vid arbetet att det var exakt samma ingredienser i mandelbiskvier som i kanderade mandlar och i dem är det bättre crunch.

IMG_4717

Alltså blir månadens limiterade smak (tror att purén räcker till 6-7 liter) som följer:

Gräddglass med ripplad Nyponpuré och kanderade mandlar

Önskar du beställa glassen utan de kanderade mandlarna är det inga problem, men hör av dej snarast om du vill vara säker på att få del av den limiterade glass smaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s