Hoppas lördagsmiddagen blev lyckad!

Härom dagen ringde vår goa granne och frågade om jag hade någon glass i lager. Tyvärr, sa jag. Jag gör endast på beställning. Men så gick det några dagar och jag bearbetade tanken med att i alla fall ha någon vanlig smak i frysen hemma för omgående leverans om man bara måste ha glass på kalaset i morgon. Jag tänkte dessutom på pappan på jobbet som pikat mej med glimten i ögat några gånger de senaste veckorna:

-”När du får tid och lust kan jag gärna ta en liter vaniljglass. Och om det ramlar ner någon näve cashewnötter i glassen så är det helt ok.”

I fredags köpte vi fina ägg på Ekobutiken Planeten och igår på morgonen köpte vi resten av ingredienserna på Maxi. På vägen hem stack jag in näsan hos grannen och frågade om det var för sent att fixa glassen och svaret blev att glassen skulle vara till middagen under kvällen. Det fixar jag, sa jag. -”Jag hinner fixa glass smeten och den hinner mogna ordentligt, för att sedan köra den i glassmaskinen lagom så att Ni kan få Er glass till middagen ikväll. Låter det bra”? Ett leende spred sig på grannens läppar och dom sa, ja – det blir perfekt. Varm i hjärtat över att glädja grannen stack jag hem och körde igång med glass smeten. Lagom till kalaset skulle börja, levererade jag 1 liter färsk och krämig vaniljglass.

Och nu – från och  med nu. Försöker jag alltid att ha några liter Vaniljglass i frysen för tillfällen av panik. Välkomna att höra av Er.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s