Saffransglass och våfflor – en bra kombo :-)

Idag när jag slutade jobbet tidigt och kom hem, hade yngsta dottern med sig en kompis hem och de var självklart otroligt mellanmålssugna. Att sätta sig och dricka kaffe och filosofera var inte att tänka på, det var bara att köra igång direkt. Men lite kul kunde man ju ändå göra mellanmålet tänkte jag.

Jag fixade en glutenfri våffelsmet som jag lät stå och mogna i en kvart. Under tiden kollade jag i frysen efter en topping till våfflorna och vad hittade jag där om inte en liten ensam stackare som stod i ett hörn. Den lille stackaren togs fram för tining i 30 minuter i kylskåp.

Under tiden som den ensamme Saffransglassen tinade, gräddade jag våfflorna i ett urgammalt härligt våffeljärn i gjutjärn som funnits i släkten i minst 150 år, eller i alla fall 70-80 år.

Glassen avnjöts tillsammans och julens minnen spelades plötsligt upp när jag smakade på Saffransglassen. Tänk vad starkt förknippad med jul saffran är för mej.

Ha en fin dag!

våfflor1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s