God Jul och gott nytt år!

Det är julaftons morgon. Jag tar  mej en kopp te i lugn och ro innan familjen vaknar. Sitter här och betraktar julpyntet och inte minst vår julgran som blev lyckad i år efter ett par års mindre lyckade resultat. Känner mej glad och tacksam över att jag är så lyckligt lottad i livet.

Igår på uppesittarkvällen öppnade vi ett paket som skickats av våra goda vänner, Stefan och Imme i Hamburg. Vi har känt varandra i snart 20 år och det var i samband med att vi och dom fick barn som vi började skicka julklappar till varandra. Ofta hittar vi saker som passar dem redan under sommaren eller hösten. Då köper vi det och lägger undan för att sedan skicka iväg ett paket med härligt personliga julgåvor i början av december.

Det är alltid med en stor spänning som vi öppnar paketet. Det känns magiskt. I år fick vi bland annat det te som jag nu njutningsfullt sitter och smuttar på. Eva-Lena fick en fin hudkräm. Barnen fick varsin härlig strandbag, lite godis och lite pyssel.  Jag fick också ett pyssel, som så fint passar mej som är lite pysslig.. Men jag fick inte vilket pyssel som helst, utan ett GLASS PYSSEL.

Det är en fin girlang som jag redan nu beslutat skall få pryda vårt hus under sommarens glasscaféer. Jag ser det redan framför mej:

En varm och solig försommardag, bästa vännerna inbjudna att prova och avnjuta glass samt umgås med oss. Céleste engagerad i att sälja kakor och saft. Svärmor engagerad i att koka kaffe och Eva-Lena med att ordna så att alla trivs lite extra, med sitt härligt enkla och spontana sätt. Estelle har säkert fått igenom sin önskan om att jag skall tillverka vit chokladglass och jag är lite stressad, men glad över att så många kommit. 

Men åter till julstämningen. Snart kommer släkten men först skall vi fira Eva-Lena lite eftersom hon fyller år. Barnen (och då speciellt Céleste) skall kolla om tomten varit här i natt och lämnat några paket i strumporna. Och så skall vi fixa det estetiska på julbuffén. Det är jul i huset.

Stefan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s