En trevlig bieffekt :-)

En trevlig bieffekt av mitt glassmakeri är att vänner och bekanta kommer med idéer på smakkombinationer. Ibland när jag har tur får jag dessutom smakprover på hemgjorda produkter.

Det var för någon månad sedan som jag fick smaka en underbart härlig nyponpuré med ingefära som min mors granne Carina hade fixat. Den passade perfekt till ostbrickan och jag njöt i fulla drag. Men visst skulle den fungera alldeles ypperligt till glass också, inte sant. Det tänkte i alla fall Carina, och jag höll med.

För några dagar sedan ringde min kära mor och meddelade att Carina hade plockat och tillrett 1 kg nyponpuré till mej. Gissa vem som blev glad 🙂 Dom var plockade på en gård i Alingsåstrakten och de var så mycket ekologiska som dom bara kunde vara, hade Carina sagt.

Idag när jag var på besök hos mamma fick jag burken av Carina med 1,2 kilo osockrad fryst nyponpuré!!! TACK Carina 🙂 Skall bli så spännande och gott att fixa glass med din nyponpuré. Den ligger nu i frysen i säkert förvar och retar min nyfikenhet. Men den får allt ligga där tills i början av nästa år (jag har redan 2 smaker klara som jag skall fixa till jul). Då skall jag ta itu med nyponen och även besluta mej för andra nya smaker – kanske någon smak av Era tips som inspirerar mej.  .

nypon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s