Skördefest i Aubenas!

Det är skördefest i den lilla sydfranska medeltidsstaden Aubenas. Folk är ute på gatorna och firar i det milda, friska höstvädret. På torgen uppträder gycklare och på Salon Gourmand et Artisanal de Joyeuse presenterar lokala hantverkare, konstnärer och matproducenter sina produkter.

Skärmavbild 2015-10-14 kl. 22.09.50

 

Aubenas ligger i regionen Rhône-Alpes och är speciellt känd för sina fina kastanjer. Företaget Sabaton är ledande och har producerat högkvalitativa produkter i över ett sekel. De förädlar bär och frukter, men mest kända är dom för sin fina kastanjepuré. Företaget är välkänt i regionen och har på senare år också börjat exportera sin kastanjepuré.

 

Skärmavbild 2015-10-11 kl. 22.26.58

 

Första gången jag kom i kontakt med Kastanjepurén var på Österlen i påskas i härliga butiken Börje Olssons skafferi. Jag blev inspirerad av mina medresenärer att köpa en burk kastanjepuré för att prova att tillverka en kastanjeglass.

Jag presenterade redan innan sommaren två olika varianter av Kastanjeglass, men trots att både jag och familjen (speciellt Estelle) gillade den skarpt, uteblev beställningarna. Jag presenterade även glassen för provsmakning på två olika glasscafé tillfällen. Även vid dessa tillställningar ”vågade” inte så många av Er prova.

Men eftersom jag tror på smaken och gillar den mycket kan jag inte släppa taget utan vill istället utveckla glassen inför julmyset med släkt och vänner. Kanske passar glassen bättre på vinterhalvåret. Jag kommer i vinter/julvarianten av Kastanjeglass även tillsätta brända eller kanderade mandlar. Eller kanske rostade hasselnötter eller någon annan nötblandning. Kan det bli mer jul än så i en liten frysk box, knappast. Jag är ännu inte riktigt klar med mina idéer men inom någon vecka kommer jag säkert ha provat, testat och smakat klart. Då är det dax att presentera den färdiga glassen. Håll utkik 🙂

Castagnades

 

En reaktion till “Skördefest i Aubenas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s