Sjysst på både utsidan och insidan

För ett tag sedan berättade jag för Er att jag lyckats fixa egna fina burkar till min glass. Efter att ägnat några raster på jobbet åt att designa etiketterna är nu även de klara. Tack till Er som gett mej feedback på layout och val av typsnitt under arbetets gång. Kul med interaktion 🙂

Premiärbatchen i mina nya burkar blev tillverkad i veckan och smaken som fick äran att inviga burkarna blev Äppelsorbet. En smak som jag lagt ner mycket tid och kärlek på . Inspiration till smaken har jag fått både från Kivik och från Italien. Men min egen variant skiljer sig både från den Italienska och den jag smakade i Kivik.

Jag försöker ju alltid sträva efter att göra min glass ekologisk och utan tillsatser, men med sorbet har jag ännu inte lyckats till 100%. Jag tillsätter alltid glukossirap och gelatinblad för att glassen skall bli rundare i smaken och för att undvika iskristaller. Jag fick tipset från Italien om att koka moset till glassen med skalet kvar på äpplet. Med detta tillvägagångssätt har jag nästan kunnat halvera mängden glukossirap och ändå inte göra avkall på konsistensen. Det är pektinet i skalet på äpplet som utvinns vid kokningen som i sin tur så fint hjälper till att få en fin kosistens.

Årets äppelsorbet är inte smaksätt på något annat sätt. Det är bara det goda äpplet som fått tala. Jag har använt 3 olika sorters äpplen för att få fram en balanserad och djup smak av äpple.

Jag har tillverkat ett antal liter. Kommer även tillverka mer om beställningarna trillar in. Så räds inte att sorbeten tar slut, så som fallet var med den limiterade blåbärsgelaton. Men skynda ändå att beställa. Jag tar emot beställningar från nu och under hela nästa vecka (V42). Sedan tillverkar jag mer sorbet med start på måndag vecka 43. Endast om jag har någon sorbet kvar efter detta datum kan Ni beställa. Jag kommer senare inte tillverka ytterligare sorbet utan kommer istället koncentrera mej på att utveckla och presentera julens smaker.

Med de nya burkarna finns inte bara 1 liters varianten utan även mindre burkar på 35ml om du exempelvis vill gömma dej för resten av familjen och mysa med min glass ensam 😉 Du kan bestäla 1 litersvarianten för 70 kronor – de små burkarna kostar 35 kronor, eller 3 stycken för 90 kronor.

Stay tuned 🙂

Äppelsorbet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s