Äntligen egna glassburkar

Under drygt 1 års tid har jag snyltat godisburkar till min glass i olika butiker. Ibland har personalen varit snäll och ibland har jag fått betala för burkarna. Men det har alltid varit Hollanders glass akilleshäl att fixa fram burkar till glassen.

Jag har under hösten kontaktat lokala småproducenter av glass för att få veta var de köper sina burkar och jag har fått namn på några grossister som säljer burkar. Efter att ha kontaktat 3 olika leverantörer som alla säger att dom endast säljer till registrerade företag gav jag upp. Dessutom handlar det om beställningar om minst 1500 burkar till ett pris av totalt ca 5 000:-. Stora pengar för en sån småglassig typ som mej. För några veckor sedan när jag skulle hämta fler burkar till min glasstillverkning upptäckte jag dessutom till min förfäran att godistillverkaren hade ”förnyat” sina burkar. De nya burkarna var lite större, lite högre och mycket fulare. En liten kris uppstod i min lilla glassvärld där jag vill att allt skall vara så bra som möjligt – allt från innehållet i burken till paketeringen…

Men så plötsligt när jag deppar som mest får jag ett erbjudande om att beställa specialburkar genom en av livsmedelsaffärerna som varit mest givmild med godisburkar. Glad blir jag och bjuder personalen på glass, vad annars. Idag har jag hämtat 3 lådor burkar med lock i 2 olika storlekar. Den vanliga 1 litersburken men också en mindre på 3,5 dl som jag skall erbjuda Er.

Nu är ju burkarna lite bleka och trista, så nu gäller det att designa etiketter. Ska bli kul – som nästan allt annat i min lilla glassfabrik. Burkarna kommer att börja användas redan i oktoberleveranserna av glass.

 

IMG_4416

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s