Blåbär plockade i Alingsåstrakten

Härom dagen snackade mina svärföräldrar med mej om att det finns så mycket blåbär i markerna i år. – Skall du inte göra blåbärsglass, det borde ju bli jättegott, så dom. Men jag har lite andra planer på smaker som jag vill utveckla och tiden räcker inte till. Jag skulle så gärna vilja ut och vistas i skogen, gjorde det mycket som barn. Men det blir liksom aldrig av.

Skärmavbild 2015-09-19 kl. 10.08.34

Igår ringde svärfar och sa att han varit ute och plockat och att jag gärna skulle kunna bli vid några liter. Jag tackade så klart inte nej. Så nu skall jag under helgen prova att göra 2 olika sorters Blåbärsglass (samt ordna en liten glassprovning) för att se vilken version som jag kommer presentera som månadens smak. Wow – tänk att få erbjuda lokalplockade blåbär i sin glass, det är glädje det. Tack Thore för vänligheten och råden kring glasstillverkningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s