Glassbeställningarna på gång

Jag började veckan med att köra igång glasstillverkningen av månadens smaker. På morgonen innan jag gick till jobbet förberedde jag 6 batchar av glassmassan till Hallongelaton. Den skall mogna under dagen i kylskåp innan hallonen tillsätts. Dessutom kokade jag lakritskolasåsen som också den behöver svalna och stå till sig över dagen. I eftermiddag kör jag 6 liter Hallongelato, de flesta med lakritskola och någon utan. Parallellt med att glassmaskinerna arbetar kommer jag ikväll även göra lemoncurd och så har min härliga fru lovat att hjälpa till med tillverkning och spritsning av maränger.

I morgon innan jobbet kommer jag koka ihop batcharna till Lemoncurd glassen. Har jag lite flyt och finner inspiration att gå upp tillräckligt tidigt, så kommer jag koka all glassmassa på morgonen. Lemoncurd glassen kommer i alla fall till den mesta delen bli klar i morgon, resten kör jag som senast på onsdag.

IMG_4248

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s