Hösten och skördefesternas tid

Man kan lätt få en liten känsla av vemod nu när hösten är här och sommaren (eller i alla fall semestern) inte gett oss så mycket värme och sol. Lätträknade är dagarna på stranden och lätträknade är även doppen i havet. Och vi som älskar dessa lata dagar i vår familj.

 

297A8761

 

Men trist att deppa ihop. Hösten är också en härlig tid med skördefester, långkok och mys med tända ljus. Vi planerar att besöka Kiviks äppelmarknad sista helgen i september. Det ser vi fram emot. I Kivik ska vi njuta av äpple på olika sätt och skam om jag inte får ytterligare inspiration till min planerade Äppelsorbet, en äppelsorbet efter ett italiensk grundrecept. Jag utgår ofta från grundrecept och förfinar sedan receptet så det blir som jag vill ha det och i Kivik lär jag få många nya idéer och infallsvinklar. Visst är det härligt. Håll utkik efter nya inlägg. Jag inspireras ofta att skriva i stunden.

Men innan äppeltiden är här skall jag göra lite mer glass på beställning. Läs längst ner i bloggen vilka månadens smaker är och när du senast behöver höra av dej för att få en liter eller mer av glassen. En av smakerna finns med på bilden nedan och har blivit en riktig favorit i familjen och bland vänner – hallongelato gjord på ekologisk getmjölk. För Er som inte smakat, räds inte – getsmaken går inte igenom utan ger istället glassen en otroligt krämig konsistens. Testa så får Ni se.

IMG_3432

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s