Tröst i regn och rusk

Jag sitter här på jobbet och tittar ut över en regnig konstgräsplan på skolan. Känns sådär, men med förra helgen på Orust i färskt minne gör att dagen ändå känns fin. Dessutom sitter jag och läser lite på en Italiensk glassblogg, vilket gör humöret ännu bättre. Det är något speciellt för mej att få läsa recept på Italienska – och känna känslan att jag faktiskt förstår vad som beskrivs.

Skärmavbild 2015-08-27 kl. 13.31.32

Redan i våras inspirerades jag av glassbloggen Gelato in casa och deras småskaliga producerande av glass. En av smakerna som jag blev nyfiken att prova på att tillverka var en sorbet med kokt äpple. Härom dagen var jag ute i trädgården för att kolla av hur långt våra äpplen hade mognat, men upptäckte att det fortfarande var några veckor kvar. Kanske kan bli nästa månads smak om nu testet att göra sorbeten faller väl ut. Det kommer bli ju en mjölkfri variant, så de av er med laktosproblem kan jubla (om nu sorbeten blir god  😉

Céleste har tjatat om att hon även vill ha en melonglass, så vem vet. Kanske gör jag även en sådan senare i höst. Jag får snacka vidare med henne.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s