Glass i stora lass

Förra helgen började jag prova fram lite nya smaker till vårt kommande glasscafé på Bergavägen. Jag har under flera veckors tid före ingångsättandet samlat på mej idéer och inspiration från olika håll samt köpt hem råvaror för nya smaker som jag vill prova och utveckla.

Det var förra året som jag köpte en riktig glassmaskin och då började det roliga. Då kunde jag börja göra flera olika smaker och köra dem i glassmaskin om och om igen utan att behöva frysa ner glass skålarna till isklumpar över natten. Hemligheten bakom en riktig glassmaskin heter kylaggregat. Det är detta som saknas på enklare maskiner som man köper för 3-400 kronor. Då kan man bara göra 1 eller 2 batchar glass/dygn eftersom skålarna måste frysas om för att kyla glassmassan. Förra året hade även vårt Glasscafé premiär och jag blev både förvånad och mycket smickrad över det stora intresse det fanns hos mina vänner, att få komma och prova min ekologiska glass. Min glassmaskin är ändå långt ifrån en industrimaskin. Jag kan endast tillverka 1 liter glass/timme i maskinen, så det är verkligen ingen storproduktion man kan tala om. Snacka om småskalighet 🙂

bild

Idag snickrade jag ihop en inbjudan till glasscaféet som kommer gå av stapeln 2 söndagar i juni. Inbjudan skickades privat till speciellt inbjudna via Facebook. De som kommer får smaka mina favoriter från förra året. Rabarbersorbet och Midsommargelato var de som fick störst antal röster vid omröstningen. Även några andra smaker från förra året kommer även i år tillverkas till glasscaféet.

Utvecklingen av nya smaksensationer är det roligaste i glassarbetet. Jag har redan testat att göra 2 varianter av ekologisk lakritsglass samt en kastanjeglass som lite oväntat blev en klar favorit direkt i familjen. Jag gjorde även en gräddglass med ripplad rabarberkompott som även den kvalade in som klar för glasscaféet. Följ gärna mitt arbete att utveckla nya smaker och tillverkningen av gamla favoriter på instagram. Jag #hashtaggar allt jag lägger ut som handlar om glassen med taggen #hollandersglass

bild 2

bild 3

bild 1

bild

bild 4

bild 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s